Plasztik csoki vagy csokigyurma?

Plasztik csoki vagy csokigyurma?
Hihetetlen, de csokoládéból készíthetünk olyan masszát, amit úgy lehet formálni mintha marcipán lenne.

Hihetetlen, de csokoládéból készíthetünk olyan masszát, amit úgy lehet formálni mintha marcipán lenne.

Hozzávalók:
90 gramm (1 tábla) étcsoki
2 ek. méz olvasztva
3 kiskanál kukoricakeményítő

Az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Mikor megdermedt átgyúrjuk, majd mint a karamellát húzzuk néhány percen keresztül, hogy a felesleges zsír távozzon a csokiból. 
A végeredményt Folpackba, légmentesen csomagolva tárolhatjuk szobahőmérsékleten.

A plasztik csoki hihetetlen jól formálható, rugalmas, és pillanatok alatt visszakeményedik, ami azért jó, mert teljesen elvékonyíthatók pl: a rózsák szirmai.

Forrás

Tartalomhoz tartozó címkék: #blog