Plasztik csoki vagy csokigyurma?
Hihetetlen, de csokoládéból készíthetünk olyan masszát, amit úgy lehet formálni mintha marcipán lenne.
Hozzávalók:
90 gramm (1 tábla) étcsoki
2 ek. méz olvasztva
3 kiskanál kukoricakeményítő
Az étcsokit megolvasztjuk vízgőz felett, majd az olvasztott mézhez keverjük csomómentesen a keményítőt. A keményítős mézet hozzáadjuk az olvasztott csokihoz, jól összekeverjük. Egy sütőpapírra folyatjuk, és hagyjuk kihűlni.
Mikor megdermedt átgyúrjuk, majd mint a karamellát húzzuk néhány percen keresztül, hogy a felesleges zsír távozzon a csokiból.
A végeredményt Folpackba, légmentesen csomagolva tárolhatjuk szobahőmérsékleten.
A plasztik csoki hihetetlen jól formálható, rugalmas, és pillanatok alatt visszakeményedik, ami azért jó, mert teljesen elvékonyíthatók pl: a rózsák szirmai.